کاتس: از لبنان عقب‌نشینی نمی‌کنیم سفر ماکرون به کشور‌های عربی با وجود ناآرامی‌های داخلی ادعای ترامپ: وضعیت خوبی در قبال ایران داریم سخنگوی سپاه پاسداران: پاسخ ایران به تجاوز جدید، جهان را با بحران انرژی رو‌به‌رو می‌کند هشدار وزارت امور خارجه درباره سفر به فرانسه، بلژیک و ایتالیا در دیدار وزیر امور خارجه روسیه: تاکید سرلشکر رضایی بر اراده ایران برای تحکیم همکاری راهبردی با روسیه مسعود پزشکیان با سرگئی لاوروف دیدار کرد پاکستان: متعهد به ادامه میانجیگری میان ایران و آمریکا هستیم العربی الجدید: گشایش احتمالی در مذاکرات ایران و آمریکا شورای همکاری خلیج فارس خواستار بازگشت ایران و آمریکا به گفت‌و‌گو شد ماکرون: با قاطعیت با کسانی که بی نظمی کردند برخورد می‌کنیم مقتدی صدر خواستار برگزاری تظاهرات در حمایت از آزادی حجاب شد هشدار قالیباف به دولت‌های منطقه: در صورت تخصیص امکانات به شرکت‌های هوش مصنوعی که در قتل کودکان ما شریک هستند، با واکنش ما رو‌به‌رو خواهید شد پارلمان مصر رأی‌گیری درباره حمایت نظامی از عربستان را به فردا موکول کرد نخست وزیر عراق دستور تشکیل کمیته بررسی علت انفجار در مقر الحشد الشعبی را صادر کرد درگیری پلیس و معترضان در خیابان‌های فرانسه/ ۴۰۰ نفر بازداشت شدند

پکن: آمریکا باید همزیستی مسالمت‌آمیز را یاد بگیرد

پکن: آمریکا باید همزیستی مسالمت‌آمیز را یاد بگیرد رئیس جمهور چین با بیان اینکه واشنگتن و پکن باید به همزیستی مسالمت‌آمیز با یکدیگر برسند، تلویحاً بر لزوم کاهش تنش بین دو کشور تاکید کرد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۰ - ۲۸ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 September 19
کد خبر: ۲۰۴۶۸۲

به گزارش راهبرد معاصر، «شی جین‌پینگ» رئیس جمهور چین امروز (سه‌شنبه) گفت که دولت‌های واشنگتن و پکن باید به‌خاطر جهان هم که شده، همزیستی مسالمت‌آمیز را یاد بگیرند.

 

به نوشته خبرگزاری «رویترز»، شی در پاسخ به نامه دو خلبان شاخص سابق نیروی هوایی آمریکا، با بیان اینکه واشنگتن و پکن «حتما باید» به همزیستی مسالمت‌آمیز با یکدیگر برسند، تلویحا بر لزوم کاهش تنش بین دو کشور تاکید کرد.

 

رئیس جمهور چین با اشاره به دوران حضور دو خلبان مذکور در ارتش چین برای جنگ با ژاپن در زمان جنگ جهانی دوم، توضیح داد: «مردم چین و آمریکا در نبرد خود با ژاپن، دشمن مشترکی داشتند و دوستی عمیقی برقرار کردند».

 

شی در این نامه تصریح کرد: «با نگاه به آینده، چین و آمریکا به عنوان دو کشور بزرگ، مسئولیت‌های مهمتری برای صلح، ثبات و توسعه جهانی بر عهده دارند. لازم است که دو کشور به احترام متقابل، همزیستی مسالمت‌آمیز و همکاری برد-برد دست یابند».

 

رویترز درباره این نظرات رئیس جمهور چین نوشت: «درخواست او برای برقراری روابط باثبات و صلح آمیز با آمریکا، در ادامه مجموعه‌ای از نشست‌ها و گفتگوها بین مقامات واشنگتن و پکن در ماه‌های اخیر با هدف کاهش تنش‌ها و احیای کانال‌های ارتباطی از جمله تماس بین ارتش‌های دو کشور صورت می‌گیرد».

 

شامگاه دوشنبه نیز «هان ژِنگ» معاون شی که برای حضور در مجمع عمومی سازمان ملل به نیویورک سفر کرده، در دیدار با «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا گفته بود: «جهان به روابط پایدار و سالم چین و آمریکا نیاز دارد».

 

پیش از آن هم «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی کاخ سفید به مدت ۱۲ ساعت در کشور مالت با «وانگ یی» وزیر امور خارجه چین دیدار کرد. هر دو طرف این مذاکرات را صادقانه، اساسی و سازنده توصیف کردند./ فارس

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار