جزئیات دیدار سفیر ایران در عربستان با عراقچی پاسخ اروپا و اوکراین به شرط پوتین برای پایان جنگ کشته شدن ۶ نظامی ارتش لبنان در جنوب لبنان سفرای جدید ۹ کشور خارجی رونوشت استوارنامه خود را تقدیم وزیر امور خارجه کردند رئیس پارلمان عراق: طرح اسرائیل برای تسلط کامل بر غزه را محکوم می‌کنیم مسکو: صلح آذربایجان و ارمنستان باید بدون مداخله خارجی باشد فیدان: اسرائیل به دنبال اشغال یا تضعیف کشور‌های منطقه است درگیری خونین ارتش پاکستان در نزدیکی مرز افغانستان ده‌ها کشته بر جای گذاشت محمد رعد: تحویل سلاح مقاومت خودکشی است و ما خودکشی نمی‌کنیم منبع آگاه: مذاکرات ایران و آژانس در سطح کارشناسی و فنی انجام می‌شود کاخ سفید: شاید تحریم‌های ثانویه برای روسیه روز جمعه اجرا شوند جزئیات جدید از طرح نظامی جدید اسرائیل در غزه امیر قطر و نخست‌وزیر انگلیس درباره تحولات غزه رایزنی کردند ترامپ: ویتکاف دیدار بسیار سازنده‌ای با پوتین داشت عراقچی: معاون گروسی برای بازرسی نمی‌آید/ مذاکرات با آمریکا قطعی نشده/ لاریجانی استوانه سیاسی ایران است

پکن: آمریکا باید همزیستی مسالمت‌آمیز را یاد بگیرد

رئیس جمهور چین با بیان اینکه واشنگتن و پکن باید به همزیستی مسالمت‌آمیز با یکدیگر برسند، تلویحاً بر لزوم کاهش تنش بین دو کشور تاکید کرد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۰ - ۲۸ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 September 19
کد خبر: ۲۰۴۶۸۲

به گزارش راهبرد معاصر، «شی جین‌پینگ» رئیس جمهور چین امروز (سه‌شنبه) گفت که دولت‌های واشنگتن و پکن باید به‌خاطر جهان هم که شده، همزیستی مسالمت‌آمیز را یاد بگیرند.

 

به نوشته خبرگزاری «رویترز»، شی در پاسخ به نامه دو خلبان شاخص سابق نیروی هوایی آمریکا، با بیان اینکه واشنگتن و پکن «حتما باید» به همزیستی مسالمت‌آمیز با یکدیگر برسند، تلویحا بر لزوم کاهش تنش بین دو کشور تاکید کرد.

 

رئیس جمهور چین با اشاره به دوران حضور دو خلبان مذکور در ارتش چین برای جنگ با ژاپن در زمان جنگ جهانی دوم، توضیح داد: «مردم چین و آمریکا در نبرد خود با ژاپن، دشمن مشترکی داشتند و دوستی عمیقی برقرار کردند».

 

شی در این نامه تصریح کرد: «با نگاه به آینده، چین و آمریکا به عنوان دو کشور بزرگ، مسئولیت‌های مهمتری برای صلح، ثبات و توسعه جهانی بر عهده دارند. لازم است که دو کشور به احترام متقابل، همزیستی مسالمت‌آمیز و همکاری برد-برد دست یابند».

 

رویترز درباره این نظرات رئیس جمهور چین نوشت: «درخواست او برای برقراری روابط باثبات و صلح آمیز با آمریکا، در ادامه مجموعه‌ای از نشست‌ها و گفتگوها بین مقامات واشنگتن و پکن در ماه‌های اخیر با هدف کاهش تنش‌ها و احیای کانال‌های ارتباطی از جمله تماس بین ارتش‌های دو کشور صورت می‌گیرد».

 

شامگاه دوشنبه نیز «هان ژِنگ» معاون شی که برای حضور در مجمع عمومی سازمان ملل به نیویورک سفر کرده، در دیدار با «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا گفته بود: «جهان به روابط پایدار و سالم چین و آمریکا نیاز دارد».

 

پیش از آن هم «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی کاخ سفید به مدت ۱۲ ساعت در کشور مالت با «وانگ یی» وزیر امور خارجه چین دیدار کرد. هر دو طرف این مذاکرات را صادقانه، اساسی و سازنده توصیف کردند./ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار